# 13 Behöver du verkligen bilen idag?

God morgon!

Dagens fråga att ställa sig, är om du verkligen behöver bilen idag eller kan transportera dig på annat sätt. Gå eller om det är väder för det cykla! Nu menar jag inte att om man har sju mil till jobbet så ska man gå men många har ett par kilometer till jobbet och tar ändå bilen av bekvämlighetsskäl. Gå istället och få lite frisk luft när du gjort din promenad fram och tillbaka har du fått vardagsmotionen. Då behöver du inte ta bilen till gymmet för att gå där en halvtimme på ett gåband!

Min dotter går till och från dagis oftast och det funkar bra, det blir en stund för prat och tid att hinna vakna till på morgonen.

Ha en härlig dag och fundera igenom om du verkligen behöver bilen till jobbet, affären eller vännen/ familjen du ska besöka. Kanske skönt att ta en promenad.

Dessutom finns mycket pengar att spara, vi har gjort en liten tävling mot oss själva ibland hemma där vi ser hur långt en tank bensin räcker... Hur länge klarar ni er?


# 12 Presenter

Hej hej!

Efter några dagars uppehåll kommer nu ett inlägg, hoppas ni haft några härliga dagar så här i början på året. Istället för att ge bort en massa onödiga presenter som folk inte behöver, ge hellre något ni kan tillsammans göra som att laga en god middag tillsammans, en biobiljett så att ni kan umgås eller om ni kan gå ihop några tillsammans och ge en spännande upplevelse. Om jag inte vet att någon nära som fyller år verkligen behöver något ger jag hellre något skoj vi kan göra tillsammans eller som denne kan göra tillsammans med någon annan.
Bestäm att istället för att byta massa presenter kan ni bjuda varandra på middag, eller ge något gott ekologiskt vin eller någon god choklad.

Ge gärna tips på något som ni tycker är en bra present!

Trevlig lördagskväll!

# 11 Välj rätt fisk

Var med och skapa friskare hav och ett hållbart fiskbestånd. MSC märkning av fisk visar att fisken fångats från välskötta hållbara fisken. På CityGross där vi ofta storhandlar har WWFs fiskguide uppsatt så det är lätt att välja fisk, annars är det lättast att söka efter märkningen.


# 10 Sänk temperaturen

Anpassa innetemperaturen till vad du verkligen behöver! Ofta kan man sänka någon grad utan att känna av det speciellt mycket.

Själv bor vi i hyresrätt och gör egentligen ingen besparing mer än att vi medverkar till att det inte blir hyreshöjningar. Enligt Energimyndigheten görs en besparing på 5 % om man sänker temperaturen med en grad, det kan nog de flesta göra.

Ofta kan man sänka temperaturen ännu mer i sovrummet då det är skönt att sova svalt, tänk bara på att stänga rummet som är svalare.

Har man golvvärme hemma glöm inte att stänga av på sommaren och sätt endast på när det behövs.

Ha det bra!


# 9 Påsar

Hej!

Har du precis som mig samlat på dig en massa påsar som bara ligger och skräpar? Vet inte hur de blivit så många men nu ska de minskas och finnas i begränsad upplaga!

När jag handlar mat så brukar jag ta med mig egen påse, det sparar massa påsar. Först tänkte jag att det skulle kännas konstigt efter att ha jobbat på Ica och träffat många som säger högt att de har egen kasse med sig som för att slippa betala. Nu känns det inte konstigt alls, testa själv!

Gratispåsar som affärer delar ut med loggan på just deras butik tackar jag nej till om jag verkligen inte behöver den. Handlar man på flera butiker räcker ju en påse att stoppa allt i.

Sparar både på miljön och plats hemma!

Bilden är tagen ifrån Aftonbladet där det står att en svensk familj i snitt förbrukar 800 plastpåsar!! Väldigt lätt att minska!


RSS 2.0