# 19 Klimatkompensera

Ibland åker vi på resor med flyg eller långt med bil, då tycker jag att vi kan kompensera för dessa extra utsläpp. Själv har jag köpt träd via WWF. Det kostar cirka 25 kronor att plantera ett träd, de hjälper till att skydda olika regnskogar, bland annat Borneos regnskog. Gå gärna in på WWF och läs mer om detta. Det finns även wwwraddaregnskog.se och www.barnensregnskog.se där man kan skydda regnskog!

Johan Tell har skrivit en bok Träd kan rädda världen som sägs vara läsvärd, någon som läst den?

Ha en bra dag!


# 18 vad har du i ditt städskåp?

God morgon!

Idag är det dax att kolla vad som finns i just ditt städskåp? Det har med tiden blivit mer och mer saker där i onödan... Ett rengöringsmedel för kök, en för golv, en för badrum... Ja du förstår säkert vad jag menar. Det räcker med ett rengöringsmedel, själv använder jag främst grumme tvättsåpa det är miljömärkt. Många av rengöringsmedlen idag luktar så mycket tycker jag. Just nu håller på att avverka saker som redan är köpta, snart kommer vi att få mycket mer plats i städhyllan, hur många rengöringsmedel har ni hemma?

Ha en fin dag!


Svar till Lovisa

Hej Lovisa,

Kul att du läser min blogg, ska bli bättre på att skriva oftare! Skriver du också en blogg förresten? :) När det gäller återvinning så är det ingen skillnad mellan hård och mjuk plast längre allt går att återvinna.

Hård plast är ju shampoflaskor, korkar på mjälkfärpackningar mm. Mm. mjuk plast är påsar, skyddande plast runt om tex. Körsbärstomater och liknande.

Det går förmodligen åt mer energi för att göra hård plast än mjuk plast... Hoppas det gav svar på din fråga :)


RSS 2.0