# 6 Vatten...

Hej hej!

Med bara några få dagar till jul och dop så är det mycket att stå i. Bakar och lagar mat, tänk att jag alltid tycker jag är ute i god tid men aldrig är det egentligen... Jaja allt blir nog bra ändå!

I Sundsvall är vi bortskämda med ett av Europas bästa vatten. Men försök att hushålla med vattnet så att vi alltid kommer att kunna dricka vatten ur kranen. Tex. När du borstar tänderna låt inte vattnet stå och spola, när du smörjer in tvål stäng av vattnet tills du är klar, duscha lite kortare tid och låt inte vattnet spola om du diskar för hand.

Dax att göra sig iordning för lite julmys med fina vänner!

Ha en härlig kväll!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Men kom ihåg..........Plastgran inget alternativ

En plastgran är inte heller miljövänlig, inte ens om den används i tio år, enligt en studie som Konsumentverket och Naturskyddsföreningen genomförde för ett par år sedan. Plastgranar tillverkas huvudsakligen i Sydostasien och transporteras tusentals mil för att komma till Sverige.

- De flesta produkter byts ut och slängs och är inte så fina efter tio år. Om man tittar på människors konsumtionsmönster i dag så är en plastgran inte särskilt klimatsmart, säger Jonas Rudberg.

Plasten som granen är gjord av är stel och skör. Därför tillsätter man ofta mjukgörande ämnen. Vissa av dessa är klassade som hormonstörande och är misstänkt cancerogena. När PVC förbränns kan det bildas giftiga dioxiner som också kan vara cancerogena, enligt Naturskyddsföreningen. .....el kusino.....:-)

2011-12-24 @ 23:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0